Vad händer om en VPN-anslutning misslyckas när jag är på en fjärranslutning?

Mycket beror på vilken VPN du använder, hur den är konfigurerad och var du ansluter. Med detta sagt, låt oss titta på det mest sannolika scenariot.

Kom ihåg att när du är online och ansluten till ett Internet-program via en VPN händer några saker: Dina data från datorn till VPN-tjänsten krypteras av VPNtjanst.se. Dina data från VPN-tjänsten till internetprogrammet kan eller inte kan krypteras via https, men det krypteras inte av VPN-tjänsten. Och din IP-adress är förfalskad. Online-programmet ser IP-adressen för VPN-tjänsten, inte av din bärbara dator.

När en VPN-anslutning sjunker kan du bara förlora anslutningen. Men eftersom Internet är mycket bra på routing runt misslyckanden, vad som är mer sannolikt att hända är din dator kommer att återansluta till Internet-programmet, helt enkelt kringgå VPN-tjänsten. Det innebär att din lokala IP-adress kan “läcka ut” och loggas av internetprogrammet, och dina data kan vara öppna för lokala Wi-Fi-hackare på ditt hotell eller var du än gör din datoranvändning.

Det finns en någorlunda robust lösning på det problemet, och det är nästa.